Na sajtu Minjina-kuhinjica pronašli smo i ovaj simpatičan recept koji će dobro doći ovih prazničnih dana, kada za najmlađe pripremamo različite prazničke poslastice.
Potrebno:
- 12 sendvič keksa;
- 150 g bijele čokolade;
- 10 g crne čokolade;
- narandžastog fondana;
- 12 štapića za kejk popse.
U keks, u dio gdje se nalazi fil, pažljivo uvucite štapić za kejk pop. Tako uradite sa svim keksićima a onda ih stavite u zamrzivač najmanje na 1 h.
U slučaju da vam se keks odvojio i da ne možete ponovo da ga sastavite, unutrašnji dio jedne polovine keksa premažite čokoladom, stavite štapić i preklopite drugom polovinom keksa.
Bijelu čokoladu otopite u topilici za čokoladu ili na pari. Vadite po dva kejk popsa iz zamrzivača i umačite u istopljenu čokoladu, a onda lagano otresite višak. Slažite na radnu površinu na koju ste stavili papir za pečenje. Dok se bela čokolada steže, napravite šargarepe. Od narandžastog fondana napravite kuglice veličine bibera, a onda od njih kupe. Širi dio nosa premažite vodom i zalepite na popse. Crnu cokoladu otopite i napravite tačkice za oči i usta.
Leave a Reply