- 40g pilećeg mesa;
- šargarepa;
- kolutić mladog luka;
- par kapi maslinovog ulja;
- kašika riže.
Priprema:
- Oprati, oguliti i nasjeckati šargarepz i luk. Meso takođe oprati i narezati na kockice.
- Sve sastojke sjediniti u lončić, preliti vodom, poklopiti i ostaviti da kuvaju dok ne omekšaju. Ne više od 30 minuta.
- Rižu operite i kuvajte u drugom lončiću, na laganoj vatri 15-20 minuta (provjerite uputstvo na pakovanju).
- Kuvano povrće, meso i rižu ocijedite i sastavite. Da biste dobili kašu, sve sastojke usitnite viljuškom, a meso sitno nasjeckajte. U zavisnosti od gustine, možete dodati vodu u kojoj se kuvalo povrće i meso. Na kraju dodati par kapi maslinovog ulja i sve promiješati. Prijatno.
Izvor: Recepti za bebe
Leave a Reply