Svojoj bebi starijoj od 10 mjeseci napravite zdrav i ukusan obrok koji će za tili čas nestati sa tanjirića…
Potrebno je:
– 40g teletine;
– graška (u veličini bebine šačice);
– 2 supene kašike pirinča;
– kolut luka;
– nekoliko kapi maslinovog ulja.
Priprema: Pirinač operite u hladnoj vodi i ostavite da odstoji dok se meso kuva. Teletinu isjecite, stavite u posudu i prelijte vodom. Kad voda proključa pokupite pjenu, dodajte nasjeckan luk, poklopite i kuvajte oko sat vremena. Oko 15 minuta pred kraj dodajte grašak (osim ako je domaći i zaleđen koji ćete kuvati od početka zajedno s mesom). Grašak možete istisnuti iz opne poslije kuvanja, kako bi jelo bilo ljepše teksture i lakše varljivo. Pirinač kuvajte u drugoj posudi 15-20 minuta (proverite uputstvo za pripremu na pakovanju).
Gotov pirinač ocijedite, a meso sitno nasjeckajte. Dodajte nekoliko kapi maslinovog ulja i sve sastojke promiješajte. Sačekajte da se kašica ohladi i ponudite je bebi…
Napomena: Grašak je mahunarka koja je veoma bogata hranjivim materijama, ugljenim hidratima i vlaknima. Međutim on može izazvati nadimanje, zato ne treba pretjerati s njegovom količinom u obroku.
Izvor: Recepti za bebe
Leave a Reply