Pripremite se za period nakon porođaja – spremite hranu unaprijed

trudnice
Ako vam se uveliko bliži dan porođaja, a u blizini nemate nikoga ko bi vam nakon rođenja bebe mogao pomoći oko kuvanja i spremanja, najbolje bi bilo da unaprijed nakuvate jela koja ćete zamrznuti.
Pozitivna strana ovakvog kuvanja je što možete naspremati hrane za gotovo dva mjeseca, taman koliko vam je potrebno da stanete na noge i u potpunosti se oporavite od porođaja. Za početak, najvažnije je da napravite detaljan plan. Pronađeti recepte za jela koja se mogu zamrzavati, napravite tačan spisak namirnica i krenite s kuvanjem malo, po malo. Dovoljno je da sa kuvanjem krenete mjesec dana prije porođaja ili nešto više. Svaki ručak koji napravite računajte da vam bude za dva dana.
Kuvajte uglavnom čorbasta jela, musake, variva i dinstana mesa koja su sjajna kad se podgriju. Kad su u pitanju prilozi, njih nemojte zamrzavati jer ćete sigurno imati malo vremena da napravite pire krompir, svježu salatu ili bareno povrće.

Nemojte pripremati previše komplikovana jela, najbolja su ona koja se pripremaju u istoj posudi i jednostavna su za posluživanje. Lazanje, variva, musake su kao stvorene za zamrzavanje, a biće jednako ukusne nakon podgrijavanja. Najbolje bi bilo da ih zamrzavate u jednokratnim aluminijumskim posudama što će vam uštedjeti vrijeme za pospremanje nakon ručka. Aku u zamrzivaču nemate previše mjesta hranu pakujte u kesice za zamrzivač.

I na samom kraju želimo vam reći da se ne osjećate krivima što ne kuvate onoliko često koliko ste to činili ranije. Posvetite se bebi, jer svakako kad bebica počne jesti čvrstu hranu moraćete kuvati sveži obrok svaki dan.

Pored lazanja, musake i raznih variva sa rižom i povrćem možete napraviti pljeskavice od riže i ribe, čorbice od kupusa, kelja, spanaća i piletine, čili sa mljevenim mesom, bolonjez sos, nadjev za tortilje od piletine, varivo od kobasice i karfiola…

Izvor: LifePressMagazin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *