Ukusan smoothie za dojilje

smooethie

Iako na proizvodnju mlijeka najviše utiče često dojenje i što veći broj podoja, neki proizvodi mogu pomoći mamama i više ih, takoreći ohrabriti u dojenju.

Prenosimo ovaj recept za populari smoothie napitak koji je opisan kao jedan od prirodnih načina za podsticanje laktacije, a koji vam svakako može samo koristiti jer ga čine zdravi sastojci.

Osim što je priprema brza i jednostavna, ovaj ukusan smoothie je vrlo kaloručan pa će uspješno zamijeniti obrok u ove vruće dane kada vam je kuvanje posljednje na listi prioriteta.

Ovas, bademovo mlijeko, pivski kvasac i lan poznati su u narodu kao odlične namirnice za podsticanje laktacije, a sada se na tom popisu nalaze i bundeva i đumbir. Dobro je u prehranu uvrstiti i cimet koji sprječava pad šećera u krvi.

Sastojci:

– 1/3 šoljice kuvanog ovasa ili ovsenih pahuljica;

–  1/3 šolice tikve;

– 1 banana;

– 1 kašika meda;

– 1 kašila lanenih sjemenki;

– prstohvat cimeta;

– 1 čajna kašičica narendanog đumbira;

– 1 šoljica bademovog mlijeka.

Priprema: Skuvajte  tikvu veče prije. Kako bi vas ovaj smoothie dodatno osvježio, dobro je sve sastojke čuvati u frižideru. Sve sastojke ubacite u blender i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.

Savjet: Od ovih sastojaka možete pripremiti i sladoled, dovoljno je zamrznuti bananu prije korištenja i smanjiti količinu bademovog mlijeka. U tom slučaju će ostali sastojci početi da se smrzavaju već tokom miksanja i sladoled će odmah biti spreman za konzumiranje.

Izvor: Index

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *