Maštovit doručak sa zečićima i pilićima

Djeca obožavaju Vaskrs jer uživaju u bojanju i kucanju jaja, a možete ih obradovati i na još jedan način, tako što ćete im pripremiti veseli doručak sa zečićima, pilićima i ovčicama. Potrebno je samo malo mašte i dobre volje.

Zeko na kriški ljeba

Sastojci:
– hljeb (bijeli, integralni, crni…);
– šunka;
– sir;
– vlasac.

Priprema: Hljeb narežite na tanke šnite, pa na jednu stavite šunku, a na drugu sir. Na hljeb koji ste stavili šunku dodajte zeca od sira. Isto ponovite sa zecom od šunke. Brkove napravite od vlasca, a rep po želji možete napraviti od polovine cherry paradajza.

zeko
Pilići na prazničnom stolu

Sastojci:

– jaja;
– majonez;
– krastavci.

Priprema: Skuvajte jaja i nakon što se ohlade prepolovite ih nožem. Maknite žumance, izgnječite ga i ispunite njime jaje. Možete koristiti majonez ili sos po želji, a oči i kljun pilića napravite od krastavaca. Nakon toga ivice svake polovine bjelanca izrežite u cik-cak obliku.

pilici

Ovčica za najmlađe

Sastojci:

– svježi kravlji sir;
– hljeb (bijeli, crni, integralni…);
– rotkvica;
– krastavci;
– masline.

Priprema: Hljeb narežite na tanke kriške, a ovčicu napravite od sira i dobro pritisnite na parče hjeba. Oči napravite od maslina, a uši od polovina krastavca. Dodajte njušku i jezik od rotkvice ili cherry paradajza.

ovcice

Bilo kuda, pilići su svuda

Sastojci:

– hljeb (bijeli, crni, integralni…);
– sir;
– šargarepa.

Priprema: Hljeb narežite na dvije kriške pa na jednu dodajte sir. Dno sira prekrijte komadićem hljeba u cik-cak obliku, a piliću kljun napravite od komadića šargarepe. Oči takođe možete napraviti od šaragarepe ili komadića salate.

Funny sandwich for children
Izvor:24sata.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *