Napravite jestive šoljice za najslađu čajanku

Ovaj slatki kućni projekat je idealan za dječije zabave, pogotovu ako imate devojčicu koja voli da se igra princeze. Princeze uvek piju čaj sa podignutim malim prstom, i uvek imaju najlepše ukrašene šoljice. Zato oduševite svoje dijete ovim jednostavnim, a veoma efektnim jestivim šoljicama, koje se lako i brzo prave, a čak i dijete može da vam pomogne.

Količine potrebnih sastojaka variraju, u zavisnosti od toga koliko šoljica želite da napravite.

Potreban vam je:

  • Okrugli kormeti za sladoled (potrudite se da budu sa zaobljenim proširenim vrhom kao na slici ispod);
  • okrugle gumene bombone po izboru;
  • okrugli čajni keksići;
  • fondan.

Nježno i lagano odsjecite gornji, prošireni dio korneta. Neki korneti će vam možda pući na ovom koraku, tako da bi bilo dobra da unaprijed kupite više nego što planirate da napravite.

kornet
Koristeći fondan, “zalijepite” jednu gumenu bombonu na jedan keksić.

kornet2
Ponovo uz pomoć fondana “zalijepite” kornet za gumenu bombonu.

kornet3
Jednu bombonu prepolovite, a polikrug koji ste dobili će vam poslužiti kao idealna ručka za šolju. Jednu polovinu “zalijepite” sa strane šolje pomoću fondana.

kornet4

Ostavite da se fondan osuši i stvrdne. Kada ste zadovoljni kako se osušio, možete šolje da krenete da punite raznim đakonijama za najmlađe.  Po želji ove šoljice možete napuniti pudingom ili muson od čokolade, kako bi izgledalo kao da pijete toplu čokoladu. Takođe možete u njih da stavite i sladoled, ali onda morate odmah da servirate gostima.

Izvor: Blic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *