Zdrava tegla za ručak

tegliceDa li vam se dešava da ne možete da smislite šta biste mogli pojesti za vrijeme pauze za ručak u toku radnog dana, a da želite da taj obrok bude zdrav i nutricionistički kvalitetan?

Šta jesti, koju pekaru posjetiti, da li je pica najbrže rješenje …? Osim što ste gladni i nodlučinost je tu? Svaki dan isto. Dosadna pitanja i manje-više isto razrješenje – pojesti nešto što će najbrže biti tu.

Ovaj obrok može postati pravi ugođaj u svakom smislu.

Nedeljom nabavite povrće, sir, dresinge, meso, pastu sve što volite. Pipremite nekoliko tegli sa zatvaračem. Naređajte namirnice u tegle tako da su dresing, ulje, sirće i začini na dnu. Zatim ide sir, pasta ili meso i tek na vrhu zeleniš (zelena salata, bosiljak, karfiol, paradajz…). Teglu ne punite do vrha jer će biti lakše da je protresete kad počnete da jedete kako bi se namirnice sjedinile. Za svaki dan u sedmici spremite po jednu. Kad izlijećete ujutru iz kuće, zgrabite jednu teglu i riješili ste problem obroka u toku pauze na poslu.

Prvo, pojeli ste izuzetno zdrav obrok, uštedjećete novac ne kupujući brzu hranu i nema nervoze i dosadne neodlučnosti šta jesti.

Dok ne napunite svoje tegle, evo nekoliko lakih recepata sa kombinacijom namirnica koje možete naći u svakom supermarketu.

kapreze

 

Tegla Kapreze

Pesto sos (2 kašičice) – na dno
Mocarela sir
Kuvana pasta (penne)
Čeri paradajz
Listovi svježeg spanaća
Listovi svježeg bosiljka

 

 

 

teglapiletina

 

 

Tegla sa piletinom

Balzamiko ili limunovo sirće (2 kašičice) – na dno
Pečena piletina u komadima
Sušeni paradajz
Masline
Svježa paprika
Listovi svježeg spanaća

 

 

 

teglagrckasalata

 

Tegla Grčka salata

Maslinovo ulje (2 kašičice) – na dno
Malo crnog luka
Masline
Krastavac
Feta sir
Paradajz
Listići svježe nane
Kada osjetite da se približava poznata glađu izazvana nervoza, vi se nasmješite, udobno naslonite i promućkajte vašu zdravu teglu.

Izvor: http://www.bizlife.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *