Oslobodite se mirisa iz frižidera

friziderSvima nam se bar jednom desilo da zaboravimo ostatke neke namirnice koji se počnu kvariti u frižideru i dok je njih lako baciti, neprijatnih mirisa se ne oslobađamo baš za tili čas. Čak i kad ispraznite frižider i operete ga na klasičan način, neprijatan miris će se dugo zadržavati u unutrašnjosti aparata. Evo kako možete da riješite taj problem.

Sirće

Dobro poznat recept za eliminisanje neprijatnih mirisa, koji su još i naše bake koristile, predstavlja mješavinu sirćeta i vode. Kada smućkate ove dvije tečnosti dobijenom istrljajte čitavu unutrašnjost frižidera i sačekajte da se malo provjetri. Rezultati će biti skoro trenutni.

Soda bikarbona

Drugi način takođe poznat dugi niz godina predstavlja mješavinu sode bikarbone i vode. Kao i u prvom slučaju, natopite krpu ovom smjesom i istrljajte unutrašnjost frižidera.

Papirni ubrusi

Za jači smrad umotajte papirne ubruse u kugle i ubacite ih u frižider. Ostavite ih da stoje nekoliko dana, a kada ih izvadite i bacite, istrljajte frižider sirćetom i vodom, kao što je već predloženo.

Soda bikarbona ili zrna kafe

U slučaju da riješite da otopite frižider, onda može da vam posluži i soda bikarbona ili zrnevlje kafe koje možete da postavite u njega dok ga držite otvorenim.

Ekstrakt vanile

Par kapljica ekstrakta vanile nakapajte na tupfer od vate i ubacite u friz. Ostavite da odstoji nekoliko dana, nakon toga ne samo što će eliminisati smrad, već ćete imati i frižider prijatnog mirisa.

Izvor: B92

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *