Recept specijalne saradnice mame Milice
Ovaj recept je nešto kao ruska salata, sa njim ne možete da pogriješite kad je neka praznična trpeza u pitanju! Mislim, ima li ko da ne voli pizzu ili palačinke, ili još bolje to dvoje zajedno?!
Potrebno za palačinke:
- 200 ml mlijeka;
- 200 ml kisjele vode;
- 200 g brašna;
- 2 jaja;
- malo ulja;
- malo soli i šećera.
Potrebno za punjenje:
- 250 g trapista;
- 250 g šunke;
- 200 g mariniranih šampinjona;
- 300 ml kečapa;
- origano.
Preliv:
- 200 g kisjele pavlake;
- 2 jaja;
- 100 ml mlijeka.
Priprema: Isjeckati šunku, sir i šampinjone na kockice a kečap i origano pomiješati u jednoj činiji. Palačinke pržiti po standardnom receptu (ja koristim kiselu vodu), a za ovo jelo potrebno vam je 8-10 debljih palačinki.
- Uzeti tepsiju približno iste veličine kao i palačinke, pa ređati palačinke. Kako se koja isprži tako je premazati prvo kečapom sa origanom i posuti šunkom, sirom i šampinjonima. Prekrtiti sledećom palačinkom i ponoviti postupak. Tako sve dok ne potrošite punjenje.
- Tortu preliti pomešanom smesom od pavlake, mleka i jaja i ostaviti 15tak minuta u rerni da se zapeče na 200 stepeni, dok ne lepo ne porumeni.
Posluženje: Ovu tortu možete složiti i nekoliko sati prije posluženja, a onda je neposredno prije dolaska gostiju samo zapečete.
Leave a Reply