Kako da jednostavno očistite sudoperu

sudoperaSigurno ste pokušavali bezbroj puta da očistite sudoperu  tako da izgleda kao kada ste je kupili ali u tome nijeste uspijevali. Ipak postoji nekoliko efikasnih načina čišćenja uz pomoć kojih ćete se osloboditi bacila kojih su sudopere i slivnici pepuni.

Pratite ove jednostavne korake koji ne podrazumijevaju upotrebu hemikalija, i vaš slivnik će izgledati kao nov.

Potrebna vam je tečnost za pranje suđa, vinsko sirće, soda bikarbona, krupna morska so, limin, četkica za zube, sunđer, led.

Pokvasite površinu sudopere i po njoj pospite sodu bikarbonu. Nakon toga je sunđerom izribajte i dobro isperite. Uz pomoć četkice za zube očistite otvor za odvod i spojeve oko sudopere. Isperite i ponovite.

Nakvasite ubrus vinskim sirćetom i prebrišite cijelu sudoperu, a zatim je ostavite pokrivenu tim ubrusima. Neka odstoji oko 20 minuta. Uz pomoć sunđera koji ste prethodno natopili sa tečnošću za suđe i vodom očistite površinu sudopere i detaljno isperite nakon toga.

Još jedna opcija čišćenja je da sipate dvije šolje leda i dodate jednu šolju krupne morske soli preko toga. Pustite hladnu vodu i sačekajte da se led istopi.

Ako se odlučite da očisite sudoperu uz pomoć limina – isjeckajte sitno voće i sipajte ga u slivnik. Ovo će dobro pročistiti vaše odvode, a i vaša kuhinja će divno mirisati.

Napomena: Veoma je važno da pri čišćenju sudopere ne koristite tečnosti sa amonijakom ili za izbjeljivanje jer mogu da oštete nerđajući čelik od kojih su napravljene.

Nakon svakog korištenja sudopere najbolje bi bilo da je isperete i prebrišite suvom krpom ili peškirom. So iz hrane može da ošteti nerđajući čelik od kojeg je napravljena.

Izvor: http://greenyatrablog.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *