Recept specijalne saradnice mame Nine
- šargarepa;
- narandžasti slatki krompir ili batat;
- bundeva (oguljena i sitno isjeckana).
Korjenasto povrće ima prirodno sladak ukus pa je zbog toga idealna prva hrana za bebe. Od njega se pravi odlična i meka kaša i najvjerovatnije ne izaziva alergije tako da se svrstava u izuzetno dobru i zdravu hranu za bebe. Narandžasto povrće kao što je šargarepa, slatki krompir (ako ga nađete u bolje snabdjevenim prodavnicama – dobra je zamjena je mladi krompir) i bundeva su povrće bogato beta karotenom – izvor vitamina A koji je važan za rast, imunitet, zdravu kožu i kosu. Kuvanje povrća na pari je jedan od najboljih načina da sačuvate hranljive materije.
Priprema:
Isjeckajte povrće na male komadiće. Stavite ga u aparat za kuvanje na paru ili u zdjeli za kuvanje na pari i kuvajte 15 do 20 minuta ili sve dok ne omekša povrće.
Blendujte povrće u mekanu kašicu koristeći malo tečnosti u kojoj se kuvalo povrće.
Napomena: Vodite računa da ipak ne dajete u prevelikim količinama i previše često, svakodnevno povrće puno beta karotena jer koža vašeg djeteta može dobiti narandžastu boju.Treba biti kao i u svemu ostalom, umjeren.
Leave a Reply