Snješko Bjelić kejk pops

Na sajtu Minjina-kuhinjica pronašli smo i ovaj simpatičan recept koji će dobro doći ovih prazničnih dana, kada za najmlađe pripremamo različite prazničke poslastice.

Potrebno:

  • 12 sendvič keksa;
  • 150 g bijele čokolade;
  • 10 g crne čokolade;
  • narandžastog fondana;
  • 12 štapića za kejk popse.

U keks, u dio gdje se nalazi fil, pažljivo uvucite štapić za kejk pop. Tako uradite sa svim keksićima a onda ih stavite u zamrzivač najmanje na 1 h.

Sneško Belić kejk pops

U slučaju da vam se keks odvojio i da ne možete ponovo da ga sastavite, unutrašnji dio jedne polovine keksa premažite čokoladom, stavite štapić i preklopite drugom polovinom keksa.

Sneško Belić kejk pops

Bijelu čokoladu otopite u topilici za čokoladu ili na pari. Vadite po dva kejk popsa iz zamrzivača i umačite  u istopljenu čokoladu, a onda lagano otresite višak. Slažite na radnu površinu na koju ste stavili papir za pečenje. Dok se bela čokolada steže, napravite šargarepe. Od narandžastog fondana napravite kuglice veličine bibera, a onda od njih kupe. Širi dio nosa premažite vodom i zalepite na popse. Crnu cokoladu otopite i napravite tačkice za oči i usta.

2015-11-30 092

Sneško Belić kejk pops

 

Podijeli ovaj post

Google1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*