Zaista nije komplikovano da sami napravite piškote… a i isplati se truda jer znate šta ste i koliko stavili. Uz to su veoma fine.
Sastojci (za 2 pleha):
- 2 jaja;
- 50 g smeđeg šećera (izblendanog u prah);
- 35 g brašna;
- 30 g skrobnog brašna (gustina);
- malo šećera u prahu.
Priprema: Prvo dobro umutite bjelanca pa im dodajte šećer i miksajte dok se sve fino ne sjedini, a belanca budu čvrsta i sjajna. Onda polako dodajte žumance po žumance i miksajte sve vrijeme.
Zasebno u posuducu prosijejte brašno i gustin pa lagano ručno miješajuću dodajte smesi od jaja. Treba da ostane što vazdušastije.
U kesu za friz stavite smjesu, isjecite ćošak i u pleh na papir za pečenje istiskujte “piškote” s tim da početak i kraj budu malo deblji.
Pospite piškote prah šećerom, sačekajte 10-ak minuta, pospite ih opet i stavitet u rernu zagrijanu na 170 stepeni na 15-ak minuta. Kad blago porumene izvadite ih, ostavite da se prohlade na papiru a onda ih nježno odvajajte (krte su) i stavljajte u limenu kutiju a onda koristite po potrebi.
Mogu stajati 2-3 sedmice.
Izvor: Ja u kuhinji
Leave a Reply