Šnicle na drugačiji način

Ako su vam dosadili klasični načini za pripremanje mesa, i želite da malo eksperimentišete sa začinima, ovo je savršen vodič za vas. Sa sastojcima koje vjerovatno već imate u kući od običnog komada mesa možete da napravite pravu gozbu.

Montrealska šnicla

montrealska sniclaZa ovo pikantno parče mesa trebaće vam

  • 2 kašičice aleve paprike;
  • 2 kašičice crnog bibera;
  • 2 kašičice krupne soli;
  • 1 kašičica crnog luka u prahu;
  • 1 kašičica bijelog luka u prahu;
  • 1 kašičica korijandera;
  • 1 kašičica mirođije;
  • 1 kašičica tucane paprike.

Sve začine pomiješajte, pa ih natrljajte na meso. Ispržite kao i po običaju, i uživajte u neoičnom spoju pikantnih začina.

 

Karne asada

karneasadaOva popularna meksička marinada izuzetno je ukusna, a nevjerovatna laka za pravljenje. Za najjednostavniji način da unesete malo zanimljivog ukusa u svoju kuhinju trebaće vam:

  • 1 kašičica soli;
  • 1 kašičica crnog bibera;
  • 2 kašičice kima;
  • 2 kašičice čilija u prahu;
  • 1 kašičica sušene ljute parike;
  • 2 kašičice origana;
  • 2 čena bijelog luka;
  • sok jedne limete (može limun);
  • malo sjecaknog peršuna;
  • 4 kašike piva.

Pripremite marinadu od svh sastojaka, pa ostavite meso da odstoji malo u njoj u frižideru. Ispržite, najbolje bi bilo na roštilju.

Korejski kalibi

kalbiKorejski kalbi možda zvuči čudno za naš ukus, ali svakako je odlučan način da isprobate nešto novo i zanimljivo. Trebaće vam:

  • 1/4 šolje soja sosa;
  • 3 kašičice šećera;
  • 2 kašike susamovog ulja;
  • 1/2 crnog luka;
  • 3 čena belog luka;
  • 1 mladi luk;
  • 1 kašičica crnog bibera;
  • 1 kašika susama.

Spremite marinadu u kojoj bi trebalo da malo odstoji šnicla, pa pržite u tiganju ili na roštilju. Šećer unosi zanimljivu dozu slatkoće u inače pikantno jelo.

 

Ljuta šnicla na brazilski način

ljutasniclaOvo je samo za ljubitelje jako ljutih pikanterija. Trebaće vam:

  • 1 čili papričica;
  • 6 čenova bijelog luka;
  • 2 kašike maslinovog ulja;
  • 2 kašičice morkske soli;
  • 1 kašičica bijelog bibera.

Ne mnogo sastojaka, ali sasvim dovoljno da vam zapeče nepce.

Papričicu isjeckajte to sitnije, pa sve pomiješajte i napravite marinadu za šniclu.

 

 

 

Teks meks

teksOvo je meksička kuhinja na američki način, a to je kombnacija koja uvijek garantuje pravi gurmanluk. Za jednu veći šniclu trebaće vam:

  • 2 kašike čilija u prahu;
  • 1 kašika dimljene paprike;
  • 3 kašičice origana;
  • 3 kašičice slačice (senf u prahu);
  • 1 kašičica kima;
  • 1 kašičica soli;
  • 1 kašičica crnog bibera;
  • kora dva limuna.

Sve začine natrljajte na šniclu, i ostavite da malo odstoji. Pržite na tiganju ili, optimalno, na roštilj.

Izvor: Blic.rs

Podijeli ovaj post

Google1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*