Zec torta

zeccTorta u obliku zeca se vrlo lako pravi, a oduševiće mališane za Uskrs, ali i ne samo toku ovog praznika. Izaberite ukus koji želite i počnite sa oblikovanjem.

Sastojci za kore:

  • 18 jaja;
  • 18 kašika šećera;
  • 18 kašika brašna.

Sastojci za fil:

  • 1 l mlijeka;
  • 3 pudinga od vanile;
  • 250 g margarina/putera;
  • 15 kašika šećera;
  • 200 g šećera u prahu;
  • 300 g šlaga,;
  • 2 dl kisjele vode;
  • 200 g kisjele pavlake;
  • 100 g bijele čokolade.

Priprema: Uzmite tri jaja i odvojite žumanca od bjelanaca. Umutite čvrst šne od belanaca, pa dodajte jedno po jedno žumance, muteći sve vrijeme.  Postepeno dodajte  šećer i na kraju brašno, muteći na manjoj brzini. Razlijte koru u manji okrugli pleh u koji ste prethodno postavili papir za pečenje. Rernu zagrejte na 180-200 stepeni i pecite. Napravite šest takvih kora.

U mlijeku skuvajte šećer i puding, pa ostavite da se dobro ohladi. U jednoj posudi umutite margarin i šećer u prahu, a u drugoj šlag sa hladnom kisjelom vodom.  U ohlađen puding dodajte umućen margarin i dobro izmiksajte. Zatim postepeno dodajte šlag miješajući varjačom, pavlaku i na kraju izrendanu bijelu čokoladu.

Filujte tri korice, jednu po jednu, pa iscrtajte zecu oči, usta i nos.

zec

zec2

zec3

zec4

Od preostale tri kore isjecite uši, s jedne i druge strane kore, tako da vam sredina ostane u obliku mašne.

zec5

Nafilujte uši i mašnu, ukrasite po želji i dodajte već gotovoj glavi.

zec6Izvor: Blic

Podijeli ovaj post

Google1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*