Kašica sa kelerabom i rižom (6+)

Recept specijalne saradnice mame Kristine

Keleraba je povrće koje se, na žalost, kod nas ne upotrebljava često, a kada je u pitanju dohrana djeca gotovo da se uopšte ni ne koristi. Keleraba je bogata vitaminima i gvožđem, i podstiče probavu što je više nego potrebno, dok se beba navikavaju na nove namirnice koje im nudimo. Mnogo lakše padne stomačiću bebe nego krompir ili šargarepa, a o banani da ne pričam.

Kelerabu sam djeci uvodila uglavnom kao drugu, eventualno treću slanu namirnicu, u šestom mjesecu, nakon riže, a kasnije bih je kombinovala i ostalim žitaricama i povrćem. Trudim da se nađem domaću, u čemu i uspijevam na pijaci.

Spremam je na pari. Isjeckam oko četvrtinu glavice u kockice, kuvam nekih 15-ak minuta dok ne omekša, ispasiram ili ubacim u blender. Može se davati i sama ali joj ja dodam dvije, tri kašike rižinih pahuljica, i eventualno malo vode iznad koje se kuvala (jer su joj sokovi iscureli) da bude srednje gustine. U to se može sipati i kap maslinovog ulja.

Podijeli ovaj post

Google1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*