Pizza – palačinka torta

Recept specijalne saradnice mame Milice

Ovaj recept  je nešto kao ruska salata, sa njim ne možete da pogriješite kad je neka praznična trpeza u pitanju! Mislim, ima li ko da ne voli pizzu ili palačinke, ili još bolje to dvoje zajedno?!

Potrebno za palačinke:

  • 200 ml mlijeka;
  • 200 ml kisjele vode;
  • 200 g brašna;
  • 2 jaja;
  • malo ulja;
  • malo soli i šećera.

Potrebno za punjenje:

  • 250 g trapista;
  • 250 g šunke;
  • 200 g mariniranih šampinjona;
  • 300 ml kečapa;
  • origano.

Preliv:

  • 200 g kisjele pavlake;
  • 2 jaja;
  • 100 ml mlijeka.

Priprema: Isjeckati šunku, sir i šampinjone na kockice a kečap i origano pomiješati u jednoj činiji. Palačinke pržiti po standardnom receptu (ja koristim kiselu vodu), a za ovo jelo potrebno vam je 8-10 debljih palačinki.

  1. Uzeti tepsiju približno iste veličine kao i palačinke, pa ređati palačinke. Kako se koja isprži tako je premazati prvo kečapom sa origanom i posuti šunkom, sirom i šampinjonima. Prekrtiti sledećom palačinkom i ponoviti postupak. Tako sve dok ne potrošite punjenje.
  2. Tortu preliti pomešanom smesom od pavlake, mleka i jaja i ostaviti 15tak minuta u rerni da se zapeče na 200 stepeni, dok ne lepo ne porumeni.

Posluženje: Ovu tortu možete složiti i nekoliko sati prije posluženja, a onda je neposredno prije dolaska gostiju samo zapečete.

Podijeli ovaj post

Google1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*